Error: No articles to display

Het verhaal van Martin en Salma

 

Hoe door de wekelijkse ontmoetingen Martin een luisterend oor heeft gevonden en buddy Salma nu nog beter Nederlands spreekt.

Martin (81) was arts. Hij werkte jarenlang in Benin en Malawi, zijn kinderen wonen in Australië en Singapore, zijn vrouw moest door haar dementie worden opgenomen in een verpleeghuis. “En toen sleet ik m’n dagen alleen, met m’n herinneringen en de krant. Ik maakte geen deel meer uit van de wereld. Dat vond ik vreselijk. Ik had zo’n behoefte aan iemand om mee te praten, een luisterend oor. En dan kan ik wel bellen met m’n kinderen maar dat is door het tijdsverschil altijd complex. En op internet kan ik m’n weg niet goed vinden.”

Waarom Salma buddy werd

Buddyhulp koppelde Martin aan Salma (36) die vier jaar geleden Syrië ontvluchtte. Salma werkte er als doktersassistente, wilde zich nuttig maken in haar nieuwe thuisland en zocht naar mogelijkheden om haar Nederlands te verbeteren. “Ik ga nu iedere dinsdag en zondag een uur bij Martin op bezoek. We hebben fantastische gesprekken over zijn ervaringen in Afrika en de mijne in Syrië.” Salma leerde Martin skypen en e-mailen; samen vonden ze op internet een aantal oud-collega’s en -patiënten in Afrika, hij schrijft nu geregeld met ze. Op aanraden van Salma meldde Martin zich aan voor een cursus kunstgeschiedenis in de bibliotheek. Martin maakt weer deel uit van de wereld. En ook Salma bereikte haar doel: “Martin is een heel goede leraar, door hem is mijn Nederlands er stukken op vooruit gegaan.”

 

Meer informatie

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken met Stichting Buddyhulp??
Vul de gevraagde gegevens in of mail met .?
Kijk ook bij de button “Werkgebied” om te bepalen of je woonplaats onder ons werkgebied valt.