Error: No articles to display

Het verhaal van Alice en Joke

  

Hoe buddy Alice zorgde dat de wereld van Joke, die na de amputatie van haar been amper nog buiten kwam, weer groter werd.

Joke (77) klaagt niet graag. “Ik geniet elke dag!” Toch klopte ze aan bij Buddyzorg. “Ik voelde dat ik het alleen niet meer redde.” Vijf jaar geleden overleed haar man, een jaar later werd haar linkerbeen geamputeerd. “En toen werd m’n wereld ineens heel klein. Ik heb veertig jaar in een stoffenwinkel gewerkt, was altijd onder de mensen, ging eropuit. Maar nu kon ik zonder hulp m’n huis niet meer uit, zag ik niemand meer.” Ook het huis schoonhouden werd steeds moeilijker voor Joke. “En dan gaat het verslonzen, hè. Ik durfde niemand meer uit te nodigen, geneerde me voor de rommel.”

Waarom Alice buddy werd.

Buddyhulp koppelde Joke aan Alice (48). “Toen m’n kinderen gingen studeren, miste ik de aanspraak, de zorg. Ik zocht naar een mooie invulling van m’n leven. Zo kwam ik bij Buddyhulp terecht. En bij Joke.” Joke en Alice bedachten samen hoe ze Joke’s wereld weer konden vergroten. En hoe ze ook thuis de boel weer op orde kreeg. “We zijn samen iedere woensdag naar het buurthuis gegaan, hebben een reünie met oud-collega’s georganiseerd en Joke gaat wekelijks naar een handwerkclub. Nu, een jaar later, is ze helemaal opgebloeid; ze krijgt weer bezoek, doet weer helemaal mee. Joke geniet elke dag, het lukt haar weer alleen. Ik kan haar loslaten.”

 

Meer informatie

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken met Stichting Buddyhulp??
Vul de gevraagde gegevens in of mail met .?
Kijk ook bij de button “Werkgebied” om te bepalen of je woonplaats onder ons werkgebied valt.