En heeft u daarvoor 2 uur per week tijd?

Altijd al anderen willen helpen?

Word nu vrijwillig buddy bij Buddyhulp

De buddy is er voor jou

  

Kom je net uit een moeilijke periode, ben je ziek of eenzaam en heb je dringend behoefte aan die arm om je heen? Buddyhulp is er voor jou!.

Samen sterk!

Het leven lacht zeker niet altijd iedereen maar tegemoet. Er kunnen situaties ontstaan waarbij je het gevoel hebt er helemaal alleen voor te staan. Of moeilijke situaties waarmee je jouw naasten niet wil belasten. Het is dan niet eenvoudig om je weg te vinden. Buddyhulp wil jou juist in zo’n periode bijstaan. Want iedereen verdient die betrokkenheid en aandacht, vinden de vrijwilligers van Buddyhulp. Ze bieden dan ook graag een luisterend oor. Staan open voor een goed gesprek. Zijn beschikbaar om mee op pad te gaan, als je dat wil. Dat kan een ziekenhuisbezoek zijn, maar ook een bezoek aan een museum of simpelweg een gezellige wandeling of terrasje

Emotionele en praktische ondersteuning

Kom je net uit een moeilijke periode, ben je ziek of eenzaam en heb je dringend behoefte aan die arm om je heen? In sommige gevallen is het juist prettig om jouw hart te luchten bij een ‘buitenstaander’. Een buddy biedt een luisterend oor, ook op tijden dat je het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Begrip en geduld zijn de kernwoorden. Naast de emotionele steun is er ook ruimte voor praktische steun. De buddy vervult al een grote wens puur door er te zijn. Even samen boodschappen doen, praten, van gedachten wisselen of een film kijken. Een buddy zal je bijstaan, je helpen, je begeleiden in het proces.

Buddyhulp biedt ondersteuning aan verschillende aandachtsgebieden:

  • Mensen met een ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte.
  • Ex-gedetineerden
  • Ex-psychiatrische patiënten
  • Ex-verslaafden
  • Thuiswonende eenzamen

Vrijblijvende afspraak

Herken jij je in één of meerdere aandachtsgebieden van Buddyhulp en woon jij in ons verzorgingsgebied (Noordoost-Brabant)? Je kunt een vrijblijvende afspraak maken met Buddyhulp door hieronder/hiernaast je gegevens in te vullen of te bellen naar: 06-27068744. Wij pakken het traject verder voor je op en zoeken een geschikte buddy voor jou. Iemand waar jij je prettig bij voelt.

Meer informatie

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken met Stichting Buddyhulp??
Vul hier de gevraagde gegevens in of mail met .?
Kijk ook bij de button “werkgebied” om te bepalen of je woonplaats onder ons werkgebied valt.

  

Luisteren, meehelpen om de gedachten te ordenen, en voor gepaste afwisseling zorg dragen.

Op het moment dat je getroffen wordt door een ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte staat je hele leven op z’n kop. Een cliënt krijgt vragen waar die nog nooit eerder bij stil heeft gestaan. Er zijn zaken die geregeld moeten worden, veranderingen die geaccepteerd moeten worden: het is allemaal veel om te verwerken. Juist dan kan een buddy uitkomst bieden. Deze kan luisteren, meehelpen om de gedachten te ordenen, en voor gepaste afwisseling zorg dragen. Dat biedt doorgaans rust en ontspanning in een periode van onrust en spanning.

Waarom Angela buddy werd.

Zelf heb ik meegemaakt wat het met je doet om een levensbedreigende ziekte te hebben. Je komt terecht in een soort van bestaanscrisis, ongeacht of je nu goede vooruitzichten hebt of weet dat je niet meer beter wordt. Mensen die zoiets meemaken zien het (tijdelijk) niet meer zitten en gaan door een diep dal. Ervaringen van een ander kunnen dan tot steun zijn, maar ook een luisterend oor biedt vaak veel troost.>

 

Hulp nodig om in de maatschappij diens draai weer te vinden. De eenzaamheid die soms volgt is zwaar.

geweldig moment

Iedereen begaat fouten in zijn leven, de één grotere dan de ander. De beweegredenen achter daden zijn soms moeilijk te begrijpen, maar iedereen kan veranderen! En zodra de vrijheid terugkeert in het leven van deze persoon, heeft deze hulp nodig om in de maatschappij diens draai weer te vinden. In sommige gevallen is het contact met vrienden en familie verwaterd. De eenzaamheid die soms volgt is zwaar. Het is een periode waarin de ondersteuning door een buddy heel belangrijk kan zijn. Een extra steuntje in de rug, in een moeilijke periode. Een steuntje ook in de goede richting, zodat de weg terug weer net iets gemakkelijker wordt teruggevonden.

Waarom Arend-Jan buddy werd.

Ik leid een bevoorrecht leven. Dan past het om 'sociale contributie' te voldoen. Graag zelfs, want geven is zeker zo fijn als krijgen. Sterker nog; het is zelfs prettiger. Mensen hebben vaak geen idee wat je ervoor terugkrijgt. De voldoening is enorm. Mensen helpen geeft een fantastisch gevoel. Ik gun iedereen dat gevoel.

  

Na een (zware) behandeling is het tijd voor een vernieuwd leven.

vernieuwd leven

Na een (zware) behandeling is het tijd voor een vernieuwd leven. Het is wellicht spannend, zenuwslopend of misschien zelfs beangstigend. Vragen die dan voorbij kunnen komen: hoe reageren familieleden en vrienden op je terugkomst? Wat ga ik anders aanpakken? Kan ik het volhouden? Een periode van twijfel en onduidelijkheid zal plaats moeten gaan maken voor evenwicht en duidelijkheid. De buddy wil je daar graag naar beste vermogen bij ondersteunen. Je zult het zelf moeten doen, maar de buddy denkt graag en oprecht met je mee en staat klaar voor een goed gesprek.

Waarom Sigurd buddy werd

Als grote mazzelaar vind ik het fijn en leuk anderen een beetje mee te laten delen. Het is een kleine moeite en brengt groot plezier! Samen sterk, het motto van Buddyhulp onderschrijf ik dan ook volledig. We moeten het in deze wereld met elkaar zien te rooien. Daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

 

Even uit je omgeving gehaald worden kan heel verhelderend werken.

Het moment dat je als patiënt clean wordt verklaard, is een geweldig moment. Het traject dat volgt, het volhouden, is zwaar maar niet onmogelijk! In de misschien donkere tijden kan je een beroep doen op een buddy. Een kopje koffie, een wandeling of een bezoek aan een museum kan de gedachten verzetten. Even uit je omgeving gehaald worden kan heel verhelderend werken. De buddy is jou er graag mee van dienst. Oprecht en betrokken. Daar kan je van op aan.

Waarom Trudy buddy werd

Simpelweg omdat ik er wil zijn voor iemand die (even) minder geluk heeft in het leven... Het leven kan soms flink tegenzitten. Sommige mensen lijken daarbij veel meer aan de beurt te komen dan anderen. Dan vind ik het vanzelfsprekend dat je klaarstaat om behulpzaam te zijn.

 

Door haastige contacten en prestatiedruk ervaren steeds meer mensen een vorm van eenzaamheid

eenzaamheid

De eenzaamheid in Nederland stijgt enorm. In de huidige maatschappij met de vergrijzing, haastige contacten en prestatiedruk ervaren steeds meer mensen een vorm van eenzaamheid. Eenzaamheid betekent meer dan letterlijk alleen zijn, zonder mensen om je heen. Ook op psychologisch vlak kan je je alleen voelen. Je bent en/of voelt je onbegrepen en mist gelijkgestemden waarmee je ideeën uit kunnen wisselen. Bij Buddyhulp selecteren wij voor jou de buddy die bij jou past. Die uitkijkt naar de gesprekken met jou en die beschikbaar is om iets te ondernemen als jij daar de behoefte toe ervaart.

Waarom Lena buddy werd

Elk individu wil natuurlijk gehoord en gezien worden. Als buddy zet ik mij daar heel graag voor in... Contact, verbinding, betrokkenheid; voor ongelofelijk veel mensen is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend. Er kunnen dingen gebeuren waardoor je er even helemaal alleen voor lijkt te staan. Dat is een heel vervelend gevoel, dat niemand verdient. Dan bied ik graag steun.