Altijd al anderen willen helpen?

Word nu vrijwillig buddy bij Buddyhulp

En heeft u daarvoor 2 uur per week tijd?

Wanneer ben je geschikt als buddy?

Als buddy ben je een sociaal, integer en open persoon. Je gaat graag met mensen om en je staat positief in het leven.

Als buddy kan je goed luisteren, je in anderen verplaatsen en bied je praktische en emotionele steun. Je vervult al een grote wens puur door er te zijn. Even samen boodschappen doen, praten, van gedachten wisselen of een film kijken… Je hebt minimaal twee uur in de week beschikbaar of vier uur in de twee weken. Je kan op eigen gelegenheid (auto, bus, fiets) naar de cliënt toe komen.

Begrip en geduld

Op emotioneel en praktisch gebied kan een buddy de uitkomst geven waar zoveel behoefte aan is. Hoewel je als buddy natuurlijk niet het werk van een professionele (hulp-) organisatie over kan nemen, zorg je wel voor een aanvulling. Begrip en geduld zijn de kernwoorden.

Werkgroepen

Buddyhulp kent vijf groepen van mensen die zij met vrijwilligers (buddies) ondersteunt:

  • Mensen met een ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte.
  • Ex-gedetineerden
  • Ex-psychiatrische patiënten
  • Ex-verslaafden
  • Thuiswonende eenzamen

Aanmelden

Je wordt door een coördinator van Buddyhulp begeleid en krijgt een 2 daagse scholing (vrijdag/zaterdag) opdat je werkelijk voldoende op jouw taak bent voorbereid. Want vrijwillig betekent bij Buddyhulp niet vrijblijvend. We nemen jou en jouw cliënt daarvoor echt te serieus. Ook dien je bereid te zijn om de periodieke terugkomstavonden te bezoeken, zodat je in vele opzichten ‘aangehaakt’ blijft. Een prettige zekerheid, zodat alles goed z’n weg blijft vinden.

Doe mee en sluit je aan. Op dit moment zijn er meer aanvragen dan buddies, dus we kunnen jouw inbreng heel goed gebruiken. Meld je dan ook direct aan voor een vrijblijvend onderhoud. Daarna kan je definitief beslissen of het allemaal bij jou past.

Schrijf je in en help mee.