Altijd al anderen willen helpen?

Word nu vrijwillig buddy bij Buddyhulp

En heeft u daarvoor 2 uur per week tijd?

Help iemand die het even nodig heeft. Word buddy!

Als iemand het moeilijk heeft, als hij of zij vooruit wil maar het alleen niet redt, kan de hulp van een ander het verschil maken.

Stichting Buddyhulp helpt dan: wij koppelen betrokken vrijwillige buddy’s aan mensen die het even nodig hebben, om zo samen een doel te bereiken. Ons motto is dan ook: Samen vooruit.

Samen vooruit

Een buddy helpt gemiddeld twee uur in de week een cliënt. Soms is hij of zij een luisterend oor. Soms maken ze samen een wandeling. Soms ondersteunt de buddy bij ziekenhuisbezoek. En soms gaan ze wekelijks een potje tennissen. Wat de buddy doet hangt af van de specifieke zorgvraag van de cliënt en de manier waarom je samen het vooropgestelde doel gaat bereiken. In principe helpt een buddy één jaar, met soms een verlenging van nog een jaar.

Heb jij het in je om buddy te zijn?

Als buddy ben je sociaal, integer en open. Je gaat graag met mensen om en staat positief in het leven. Je kunt goed luisteren, je in anderen verplaatsen en praktische en emotionele steun bieden – begrip en geduld zijn de kernwoorden. Je bent minimaal twee uur in de week beschikbaar of vier uur in de twee weken. En je kunt op eigen gelegenheid (auto, bus, fiets) naar je cliënt komen.
Als buddy neem je natuurlijk niet het werk van een professionele (hulp)organisatie over, je zorgt voor een welkome aanvulling.

Cliëntgroepen

Buddyhulp kent vijf groepen van mensen die zij met vrijwilligers (buddies) ondersteunt:

  • Mensen met een ernstige, chronische en/of levensbedreigende ziekte.
  • Ex-gedetineerden
  • Ex-psychiatrische patiënten
  • Ex-verslaafden
  • Thuiswonende eenzamen

Voorbereid aan de slag

Buddy’s worden door een coördinator van Stichting Buddyhulp begeleid: je krijgt een training en bezoekt periodieke terugkomstavonden, zodat je in vele opzichten ‘aangehaakt’ blijft. Vrijwillig betekent immers niet vrijblijvend.
Je ontvangt een kilometervergoeding en maandelijks een klein bedrag om iets met je cliënt te ondernemen.

Word jij buddy?

Op dit moment zijn er meer aanvragen dan buddy’s, dus we kunnen jouw inzet goed gebruiken. Meld je aan voor een vrijblijvend gesprek! Daarna beslis je definitief of ook jij iemand wilt helpen die het even nodig heeft.

Aanmelden

Schrijf je in en help mee.