Meld je aan via het formulier of bel 06 270 68 744. Na een intakegesprek met een coördinator, koppelen we je aan een cliënt. Ook doorloop je een opleiding en krijg je periodiek ondersteuning.
Dank voor je interesse en aanmelding!
Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.
Let op:
Vanwege de feestdagen worden aanmeldingen onregelmatig in behandeling genomen. Direct na 6 januari staan onze vrijwilligers weer helemaal voor je klaar.
Hoe word je een Buddy?
- Na je aanmelding word je benaderd en begeleid door een coördinator van Stichting Buddyhulp.
- We vragen je of je bereid bent om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Dat is een voorwaarde om als buddy aan de slag te mogen gaan.
- De coördinator koppelt je aan een cliënt bij jou in de buurt. Daarbij wordt gekeken naar jouw ervaring, karakter en voorkeuren en die van de cliënt.
- Samen met de cliënt bepaal je een of meerdere doelen: wat wil je samen bereiken in een jaar tijd? De hulp van een buddy is dan wel vrijwillig, maar daarmee niet vrijblijvend.
- Je bent minimaal twee uur in de week beschikbaar of vier uur in de twee weken. Je kunt op eigen gelegenheid (auto, bus, fiets) naar je cliënt komen. Je ontvangt een kilometervergoeding en maandelijks een klein bedrag om iets met je cliënt te ondernemen.
- Je neemt deel aan de basistraining (twee dagen). Gedurende
het jaar bezoek je de periodieke terugkomavonden, waar je je ervaringen met andere buddy’s kunt delen en zo in allerlei opzichten ‘aangehaakt’ blijft.
Veelgestelde vragen
We gaan uit van gemiddeld 2 uur per week gedurende 1 jaar. Het hangt af de hulpvraag van de cliënt en je eigen randvoorwaarden hoe je deze uren in de praktijk invult.
Buddyhulp is actief in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Vught en Oss. Cliënt en buddy wonen in deze gemeenten.
Na de intake krijg je een opleiding. Deze vindt plaats via Zoom (coronatijd) of in levende lijve. De introductiecursus duurt ongeveer een dagdeel; daar krijg je inzicht in de organisatie van Buddyhulp in elkaar zit en hoe we samenwerken. Na afloop is er altijd ruimte voor specifieke vervolgcursussen, indien daar behoefte aan is. Denk aan omgaan met autisme, herkennen eenzaamheid etc.
Nee. Buddyhulp bestaat uitsluitend uit enthousiaste vrijwilligers.